tisdag 18 januari 2011

Blått igen




Mycket blått blir det. Denna är maskinstickad. Garnet är ett tunnt Lingarn : Kalinka. Tröjan är ihopsydd på maskin. Halsrigningen plockade jag upp med rundsticka 3 och stickade några varv rätstickning (=slätstickning på rundsticka) och avslutade med min första i-cord avlutning. Jag sökte bara på I-cord bind off i Google. Tack Youtube.


måndag 17 januari 2011

sjalklar

Den nya sjalen passar bra till mina mörkblåa klänningar.

Jag lyckades lägga bilderna fel i förra inlägget! Försökte flytta, ta bort och lägga in igen men fick ge upp. Jag vill inte lägga 1 timme på att föröka rätta fel i bloggen. Tid som jag istället skulle kunna använda till stickning (eller virkning) Så det var det jag gjorde! Resultatet ser du här ovan. Jag hade blått Lucca från BC inköpt på Deisy Design som jag länge viljat göra något av. Det gråa är ett ullgarnfrån Rowan kommer ej ihåg vilket, men tunnt var det. Till påfågelsmönstret tog jag lite silkegarn från SOLsilke. Tyckte först att det inte alls passade och var beredd att repa upp, men jag blev ganska nöjd trots allt. Kul med en ny VÅR sjal -eller inte? Vad ska jag välje för färg nästa gång tro? (det är fö 4 gången jag gör just denna sjal,) mönstret är detta: http://4.bp.blogspot.com/_-rYgcW-oqC8/TTR29-6azKI/AAAAAAAAARA/RMNB1e4vHOE/s1600/36-1.jpg

Gammalt eller nytt?


Jag var på Redbergsskolans stickcafé i söndags. Jag träffade på många av mina stickvänner. Det var trevligt att träffa alla igen, det var ett tag sedan nu. Vännen Carina virkade på en Drops modell som var så snygg. Inga bilder togs dock. Väl hemkommen och med ny inspiration surfade jag runt på Drops hemsida och hittade denna. Gammal men supersöt tycker jag.



Eller ska jag göra denna? Från nyaste kollektionen som läggs ut på deras hemsida. Det finns en heldel fin tycker jag.

torsdag 6 januari 2011

sommer eng

Jag stickar vidare på min Christel - Seyfarth sjal. Jag har tagit 1 tråd till varje stjälk som jag stickar, istället för att låta tråden löpa med runt hela varvet. Jag skulle tro att maskantalet nu är uppe i nästan 400 maskor / varv, så det gör inget om man kan spara lite tid. Jag är lite otålig och vill att det ska gå undan. Fatiskt. Det beror nog på att jag alltid är sugen på att börja på något nytt projekt. Ibland kan jag inte hålla mig och stickar något parallellt. Uppe i högra hörnet ses min födelsedagschoklad som jag smaskar i mig till STICKcafét on-line på Facebook. Nu hålls det både på tisdagar och torsdagar.