fredag 18 februari 2011

kärlek

Inspirerad av kärlekstemat på on-line stickcafét har jag påbörjat en tröja till mannen. Inte bara därför förståss. Jag var på Daisys förra veckan och fick syn på detta gråa vackra garn. Det är Hifa 2 trådigt. Jag har stickat på stickmaskinen, min brother.
Denna är också stickad på maskin, fast på grovstickaren, Silver reed. Jag ska fästa trådar och virka kanter runt om. Kanske i cotton viscose, jag får se vad det blir...

Klippdaxs?

Icke. Kanten ska stickas upptill X2. Så det är 50 varv kvar :( Men men jag stickar vidare och återkommer om någon vecka när det är gjort.

tisdag 8 februari 2011

Torpstickning

...för att sedan helt förlora mig i garnlotteriet som ordnades. Här ser ni en del av garngodiset...
Jag var alltså på Torpstickning hos Lisa i söndags. Började duktigt att fota på 2 arbeten..(som jag inte tänker beskriva närmare....)


Jag börjar nedifrån så bilderna kommer i rätt ordning. Att jag aldrig lär mig: Bilderna ska läggas in i omvänd ordning och inte kronologiskt. Helt logiskt.


Vårnytt


Handlade garn på Daisys i lördags: Vivaldi och cotton viscose. Jag besämde mig för den virkade kofta som finns i tidigare inlägg. Färgen är lavendel/gammelrosa istället för naturvit. Var på jakt efer puderrosa eg. men fastnade ändå för denna färg. Som inte alls gör sig rättvis på bilden. f.ö. Jag misstänker att den blir för smal. Ska se hur det går att blocka innan jag virkar vidare. Annars är det bara att hänga på stickcafét på facebook i em med den passande titeln gör-om-gör rätt. Bara att mohairet går absolut INTE att repa upp. Men hellre börja om från början än att ha ett plagg som inte passar. Känns igen? Någon?

I väntan på våren...

Mellan varven på Christel sjalen, stickade jag denna känning. Länk till mönstret längre ner i bloggen. Jag blev riktigt nöjd. Den sitter perfekt och är jätteskön. Kommer att bli en klar favorit i sommar. Den var så rolig att sticka, så vem vet det kanske blir fler...
Förändring som jag gjort har bara med färgvalet att göra. Det skulle varit samma färg i bården nere som i midjan, men jag tog vad jag hade och komletterade med den mellanblå som picotkanterna är virkad med. Var på Daisys Design och handlade i sista stund i lördags, med familjen väntande i bilen utanför, och bestämde mig på 2 röda (blå) vad annars!

torsdag 3 februari 2011

Snart är det vår/ sommar

Dottern får stå modell för min senaste sjal i vårfärger. Jag har använt virknål6 och mönstret är från Drops: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=106&d_id=39&lang=se
och på tal om sommar bestämde jag mig för att göra en klänning. Jag valde bort linnet i förrainlägget men vill fortfarande göra den virkade koftan, men jag vill göra den i ljusrosa. Ska ta mig in till Göteborg någon dag och köpa. Modellen är från drops förstås: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=111&d_id=3&lang=se Garnet är Safran och den stickas med stickor 3,5. Hoppas bli klar före helgen... Kanske gör jag färdigt på "on-line" stickcafét på facebook. Färgåtervinningen blev inget vidare, den är ju VIT. Det är sina barn man ska fråga när det handlar om teknink! (inte hon på bilden, men det tar inte lång tid innan hon är i kapp sin mamma heller :)) Jag kommer att lägga till en fär till och funderar på mörk aprikos.