torsdag 31 mars 2011

Blogga

Blogga ofta sa en vän till mig: http://knitbyme.blogspot.com/ Ska försöka med det hädanefter. Safran är en favorit. Detta ska bli ett linne ur senaste kollektionen. Den är vit. Dåligt ljus, eler kass kamera jag vet men vitt är lite svårt att få till på bild. Liksom bå, röd, rosa, lila osv osv http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=129&d_id=36&lang=se
Uppochnerpå som vi säger i Göteborg. (inte jag naturlitvis, men alla andra)
Och på blev den så här. Jag hade tänkt mig den längre, som klänning, fast det blir inte alltid som man tänkt. Jag kanske känner för kortkort i sommar. Och jag har redigerat denna bild i redigeringsprogram, läs klippt bort skräpet i hallen, men den bilden gick inte att ladda upp. Varje gång jag försökte började ett virusprogram köra, så datorn hängde sig och jag fick starta om. Märkligt. Så nu Cataniaklänning MED hallinredning.

söndag 27 mars 2011

SIV

= Stickfestiväst. Här kommer lite blandade bilder från "torget". Där pågick en Noro utställning. Många hade lämnat in sina fina alser för oss andra att beundra.
Damen till vänster är söta Daisy från Daisys design. Dottern Linda var också i farten. De är ju med och arrangerar hela evenemanget (tillsammans med Ingrid Brundin och Västerhav. Tack Marie, även om jag vara var där i 2 timmar vet jag att allt var bra ordnat. Nästa år får det allt bli en helhelg. Nu nu ska jag börja träna inför nästa års Knit-battle. Stickfrossa Anna håller på att packa ihop, så ni förstår att jag kom i allra sista skälvande sekunden..

Ingelaförlorade titeln som västkustens snabbaste stickerska, men jag vet inte vem som tog hem titeln i år?
C. jag har saknat dig! Men vi ses snart igen :) Om du är intresserad att läsa mer om SIV:en kommer en länk här: http://stickfestivast.se/
Och detta köpte jag.. Savannah från Rowan 13 nystan i ljus lila, som ska bli denna ursöta kofta..
Alino för endast 25 kr ,även dessa från min f.d. kompanjon, Madelene ägare av KarMa garn i Torslanda
Från Nina Saugelin som har Nysta inhandlades detta. Garnet ska bli en liten kofta, modell bäddkofta. mönstret var slut men kommer på mailenhttp://www.nysta.se/

Jag kunde inte hitta modellen på hennes hemsida, men den är hennes egen.

Catania klänning som blev en tunika

Upp och ner är också bra. Förstår inte... Man ser i alla fall mönstret tydligt-
Jag håller nu på att sy ihop klännningen. Bomull lär ju växa och töja sig, men i nu läget blir det en tunika. Hoppas den passsar....

söndag 13 mars 2011

Klänning i Catania,

Jag älskar ju klänningar, så är det bara. Så nu har jag en ny på gång. Denna virkas i Catania. Underbar bekantskap som är helt ny för mig. Inhandlad på Tummelisa, som är en mysig liten affär, som det var jättelängesedan jag besökte senast. Färgåtergivningen är lite kass, men går åt lila grått och petrolium. Mönstret är från en Coatskatalog från sommaren 2009. Det är den i starka oranga vinröda färger på baksidan av katalogen. Jag har ökar på maskantalet med 20 maskor, eftersom den bara finns i XS i beskrivningen.
Blev klar med denna i går kväll. Jättesöt tycker jag. Jag har nu lärt mig något nytt. Tag med plagget till affären om du ska komlettera garn, så att du ser om färgen stämmer. Garnet räckte inte för jag gjorde fel (läs för litet bakstycke) vid första försöket. Det går verkligen inte att repa upp Vivaldi. Färgen stämmer lite dåligt på kanten med resten av koftan, men nu får det vara så.

Färgen kommer att passa jätefint med resten av garderoben, dvs alla mina gråa plagg. Jag tror färgen heter lingon/ blåbär, men jag skulle kalla den gammelsosa helt enkelt.


Av 2 nystan ecoull från M&K gjorde jag denna sköna mössa. Mönstert är detta:http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=70&d_id=15&lang=se
Det var precis en sådan mössa som jag ville ha. Maskantalet är 100 istället för de 120? eller vad det nu stod i mönstret. Resåret är vara stickade i mindre stickor, och resten med stickor 5,5. Flätat är snyggt och roligt att sticka! (mönstret är sorterad under avancerad fläta pådrops hemsida, men det är den INTE.)



lördag 12 mars 2011

Inspirationsbilder

Redbergsskolans stickcafé från 20 februari. Nästa café blir söndag 13 mars, alltså i morgon.
Detta ska bli - sockor! Rolig idé tycker jag. Hälen plockas upp längs kortsidan, när rektangeln är ihopsydd, och stickas nedåt. Bohusstickning är vekligen vackert. Detta är de mönster som är mest kända, men gud så fin.


Hallo Kitty! Virkad Arumigi eller vad det nu heter, jag kan aldrig lära mig detta japanska ord - men söt är den!


Härliga färger. Behövs verkligen nu. Koftan är egendesignad av stickesrkan.( Samma som gjort Hallo Kitty)



fler inspirationsbilder

Rolig krage av mormorsrutor
Nogrannhet lönar sig.. Hon virkar rutornaså här för att få rätt fördelning av färgerna. Pläd eller sjal? Det återstår att se. Rutorna är virkade i underbara manarin petit från Sandes.

DEn här är väl rolig! Stickad i islandsull. Varm och go, den har säkert kommit till användning denna vinter.


Sånt här gillar jag. Skulle bli jättesnyggt att kanta en sjal med - och den behöver ju inte vara stickad.



Irene har gjort denna fina tröja i Colorscape desing Kaffe Fasett från Rowan. Flätatär snyggt!




Bilder från stickcafet på Redbergsskolan

Fin Islandströja
Jättefint mönster och jättefint garn

Riligt garn med fina paljetter...


mina färger = snygga!


Entrelac stickad sjal, kallas konststickning eller näverstickning på svenska. Kul och effektfullt. Inte så svårt som det ser ut - om man kommer att lägga upp nya maskor i sidorna
och gör nya rotor på så sätt. Melerat garn med långa infärgningar gör sig bäst. Som den här...




torsdag 10 mars 2011

Christel Sayfart sjalen ska nu klippas upp
Först visas kanten på 50 varv som tog 2 veckor.

Tada! Den blev stor. Den kommer att bli 2,8 meter mellan vingspetarna när kanten är klar. Jag ska plocka upp ca 800 maskor och läggs uppklippningskant upp så att man kan fortsätta sticka run.