tisdag 26 april 2011

Christel Seyfart sjal. Igen.

Bästa bilden, då kanten nu är färdigsydd. Fästning av trådar påbörjad. Phu. Den är fortfarande inte blockad, men har man hållt på så länge är det ingen brådska, eller hur? Jag är missnöjd med hörnen upptill, för de följer inte vinkeln så att säga. Det stod inte i mönstret att man skulle öka i uppläggningsmaskorna bara att man skulle lägga upp 6 nya för att kunna sticka bården runt och sedan klippa upp. Ja ja - får tänka på det nästa gång :) Jag är nöjd för övtigt.

söndag 24 april 2011

Vålberggarn

En före detta kollega ville att jag skulle färdigställa denna tröja, som hon har haft liggandes länge, och vem kan motstå detta underbara wålberggarn. Jag tror färgen hon beställt heter ljung eller lavendel. Den kommer nog bli klar idag eller i morgon. Det går ju så fort att sticka med stickor 5.http://www.walstedts.se/wtv/stickprover/index.php


Christel Seyfart sjal

Är så gott som klar. Phu! Jag håller på att sy kanten som är dubbelvikt.Bården som vikts in och sys har röda toneri botten. Trådana ska fästas och sedan blockning.

Här ligger den på en solsäng som är 2 meter.Den kommer att bli närmare 3 meter. Gobeläng föreslog sambon....(heter det så, sådana som hänger på väggen?)
Hät hängerden för att jag ska få visa den vackra utsikten från svärföräldrarnas altan, denna vackra påskafton anno 2011.


Glad påsk alla. Idag blir det fotboll för hela slanten för småtjejerna.





söndag 10 april 2011




torsdag 7 april 2011

Dune

Denna modell heter Dune och kommer från Rowans katalog Savannah Collection. Garnet består av 94%bomull och 6%silke- En jätteskön blandning. Stickor 5 gör att den är rätt snabbstickad. Du kan se modellen längre ner i tidigare inlägg. Den är lite rolig i modellen för den är liksom stickad åt olika håll. Det syns inte på bilden så bra dock. Det syntes inte att det var pingvinärmar heller... Nu blir det det men jag får se hur det blir, för jag gillar inte det eg.
Det vita linnet är klart i alla fall. Sitter bra på men det är ski- jättesvårt att fota sig själv. Ljuset i hallen där vår ende spegel finns är jättedåligt. Ska anlita en fotograf. Hon är 8 år, och billig.
Liggandes på bordet ser det mest ut som en liten flickklänning.