söndag 22 maj 2011

Fritt efter Setesdal

Kallas också för Fritt etter Fana. Jag vet inte vad det "rätta" namnet är. Jag har lyckats hitta ett gratis mönster på Norska. Sök på Fritt etter Fana.





Mönstret beställt! Det heter Rauma 207R

Drops rea



Köpte Symphony och stickade en kofta - till. Men koftor kan man aldrig få för mmånga av, eller? Ärmarna är för korta tycker jag, så jag tänker köpa fler nystan och förlänga dem. Skärpet kommer att bli lite bredare när en picot kant vitkats på. Set ska även bli picotkant nedtill på ärmarna. Jag är väldigt fötjust i färgen. Nu håller jag tummarna att det ska bli modernt med "pälsplagg" till hösten.

onsdag 18 maj 2011

Javesst

Denna västen är stickad på ett VÄLDIGT underligt sätt. Jag är van mönsterläsare och fick tänka till vill jag lova. Om du får för dig att sticka denna modell och får problem - lycka till! eller så frågar du mig! Man börjar med framstyckena uppifrån och ned tills armhålorna börjar, dessa läggs åt sidan, sedan stickas axlarna bak-uppifrån och ned- 5 varv, när axel nr 2 stickats 5 varv och sedan läggs nya maskor upp som blir nacken sedan stickas ryggen nedåt. När du kommer ned till ärmhålorna , sätts framstyckena på stickan och du fortsätter att sticka nedåt, med ökningar i sidan. Sedan behöver du bara sy ihop axelsömmarna. Minimal sömnad alltså - och det är ju bra! Låter det krångligt? Läs då hur de skriver i Dropsbeskrivningen: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=129&d_id=15&lang=se
Jag har använt Bomull-lin istället för Lin och använt stickstorlekenför B-L nämligen 5,5.

torsdag 12 maj 2011

Linne och kofta

Den riktiga ägaren bär upp den bättre,

men jag var tvungen att prova den med en gång den var färdig. Det är en Drops modell stickad i bomull-lin nämligen denna:http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=112&d_id=10&lang=se
Veckan innan gjorde jag denna. Jag är nöjd, men jag hade önskat att de gråa nyanserna varit mer nära varandra / lika. Garnet är köpt av Nina från Nysta. Hon var med på Grötö och sålde på mig detta (vilket inte var särsilt svårt) Kompletterar mer om detaljer senare när bredbandet börjat fungera hemma.









Jag gillar särskilt knytbandet i halsen. Det mörkblå garnet heter Angel
och det gick enddast åt 1,2 nystan, så jag har ett helt nytan kvar