söndag 19 juni 2011

WWKIPD i Göteborg

Ynst var Laeas nya bäbis, som bara var 9 dagar. Någon räknade att det kanska var så många som 100 och det kanska det var? Vi var många och vädrets makter var med oss som ni ser.





Marita Rolin stickade upp en underbar rosa kofta i sitt Japanska garn: http://www.maritarolin.se/























Bilder från Botaniska på offentliga världsstickardagen. World wide knit in public day.

Fanakoftan

Detaljbild från kanterna. Det har virkats runt om med dubbla rader fasta maskor ( i bakre maskbågen. )Jag har improviserat för det beställda och betalda mönstret från Helylle har inte kommit än. Jag har använt mig av gratismönstret som finns länkat i tidigare inlägg, men det förklarar inte så bra hur man gör. Jag har tittat på detaljbilden och gjort som det ser ut, typ. Färgerna väljer man själv, och som synes har jag blandat rätt friskt. Det ljusrosa runt bålen är broderat med kjedjestygn och det tog lite tid innan jag kom på hur man gjorde. Det var ju ett tag sedan man broderade i syslöjden. sisådär 36 år sedan.

Det är mycket broderier kvar att göra. Alla rutor på ärmaran och sjärnorna, men jag kanske får den klar till midsommar, nu när min semester börjat.



Tråkvirkning! Den blir nog fin när den är klar, men det tar ju hiskelig tid. Ärm nr 1 påbörjad i alla fall. Måste hitta en ny stickningatt växla med. Broderidetaljer passar intre så bra att göra när man socialiserar sig. Inte mig i alla fall. Garnet är babymerino från Drops och modellen är denna: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=130&d_id=14&lang=se Färgen är mörkareoch starkare på riktigt.