lördag 23 juli 2011

utlottning

Jag älskar tävlingar. Fast jag deltar bara om jag tycker särskilt mycket om garnerna och färgerna såsom dessa. Ljuvliga! Utlottningen hittar du här: http://snogumman-sus.blogspot.com/2011/07/snogumman-1-ar.html?showComment=1311427066701#c3515787539303386687

fredag 22 juli 2011

mera pippi

Så här långt har jag hunnit nu. Den kommer att gå till knäna ungefär. Jag gör raglanärmar för jag tycker detblir snyggt med randningen som liksommöts i raglan. Måste se till att rätt färg möts när ärmen är lagom lång. För att det ska stämma måste jag börja med blå randning. Den röda fläcken är en vinfläck :( så typiskt mig. "tabort" och doppa fläcken i kokande vatten har jag hört ska fungera. Tur att det är 100% bomull.



Dålig bild på klarkofta.





Tävling!



Detta vill jag gärna vara med och tävla om! Dragning imorgon!

Nu är det senare. (se förra inlägget). Det varalltså detta jag köpte på Ullcenrum på Öland. Det ska bli en enkel grå tröja som ska tvättas och tumlas lätt när den är färdig. Den ska stickas med stickor 5, så det lär gå fort.

Koftorna är färdiga. Knappar inhandlade på knappKarlsson igår. I denna är det bara 3 stycken.



Det där med superwash har sina nackdelar. Dennakofta blev kanske i tajtast laget, men om det varit ull utan supeperwach hade varit lätt att "blocka" ut den något. Nu är det som det är, så det får bli lite mindre kalorier ett tag framöver :). Mjuk och skön blev den ialla fall. Det blev pärlemoknappar,för jag hittade inga andra kvapparsom jag ville ha. Jag hade kunnat tänka mig trä eller horn knappar i ljusbrunt, men det går ju att byta ut om jag ångrar mig.













lördag 16 juli 2011

Öland

Den här kunde jag ju inte ta med mig på långresan! Vi besökte Öland och firade kronprinsessan Viktoria nämligen. ( mannen jobbade med ljussättningen)Anledningen är att det tar ca 3 timmar att färdigställa koftan. Så då kunde jag ju börja på nytt :)

Och då började jag på det som ska bli pippiklänningen. Detta är resultatet av 5 dagars stickande. Garnet är Safran från Drops och sticka 3,5. Jag funerade lite över om jag skulle sticka de röda och blå fälten över 1 eller 2 maskor. Det vanlga är ju över 1 maska. Dvs 1 maska natur, 1 maska röd osv. Som synes valde jag 2 m. Hoppas det blir bra. Som mönster använde jag hjärnbanken.





Den här blev ju också färdig innan avresan. Knappar fattas. Ska inhandlad vid tillfälle. Drops föreslog pärlemo. Eftersom det är virkade spetskanter skulle jag vilja bryta av med något mindre romantiskt som kontrast.








De här blev färdiga för några veckor sedan. Perfekta i flip-flops. Nu ska jag skynda iväg och göra mina naglar. Senare i eftermiddag ska jag blogga om vad jag köpte på Ullcentrum som ligger på Öland.












tisdag 5 juli 2011

Tävling!




Sista chansen? Imorgon dras vinnaren och jag håller tummarna för egen del!http://onicasaventyr.blogspot.com/2011/06/vill-ni-tavla-med-mej.html


Ska bara skynda till tävlingen. Dragning imorgon och då fyller min näst yngsta dotter 9 år!

Nu ger jag upp! Det GÅR inte att lämna kommentar i hennes blogg för mig. Men du kanske kan?

Mycket på gång nu...

Ena ärmen färdigbroderad. Bara 1 återstår, men det är tråååkigt.

Jag kommer nog skippa blommorna uppöver framstycket,för det blir nog lite mycket.

Nästa projekt som snart är färdigt. Virkar nu på oket på denna kofta. Inte heller jättekul.




Så istället startade jag denna uppifrån och ned kofta. Snabbstickat och enkelt att ta med på tex bussen. Än så länge. Jag har tidigare gjort en topdown när tant kofta startade sin KAL som ni kanske minns. Modellen gör sig mycket bra i ett självrandande garn, men nu blev det garn från garnlagret ist. Det är Alpacka högst upp på oket och det mörkblå är Silke tweed. Jag kommer att avsluta med en tredje färg. Antagligen i en ytterligara klatchig sommarfärg. NOT.





Och sedan när jag är klar med dessa WIP:sen får jag belöna mig med nytt projekt. Detta ska bli en "Pippiklänning" till mig själv. Naturbotten och randat i marint och mörkrött. Inspirerad av jumperfabrikens fina modeller. Drops rean kom läglig