måndag 26 september 2011

Virkad sjal

Den ska bli vit, men jag ska virka på blommor i olika rosa nyanser, såden blir ännu mer romantisk. Mönstert är detta: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=117&d_id=34&lang=se

Fierfox

Fast först en mössa, för det börjar bli lite kallt på morgnarna, eller helt enkelt bra att dra ner över öronen när man är i skogen eller på en blåsig skolgård ( jag jobbar med barn och vi är ute 1-4 timmar om dagen) Skulle kanske fotat efter att trådarna blivit fästade. Nu är frågan: Tofs eler inte? Garnet är från Sublime med angora blandning och stickor 5,5.

Jag blev väldigt nöjd med kofta, som har lite av kimonomodell över sig. Först tyckte jag att den blev väl rymlig, med modellen känns klädsam även för den smala. Och färgen är helt ljuvlig! Blå javisst, men med inslag av GRÖNT . Garnet heter som sagt Tapestry och kommer från Rowan. Jag hade stickat halva på maskin, men den blev för liten, och sedan har den legat, ja ni vet...För info, kan jag meddela att axelpartiet är stickat i ett stycke ärm från ärm och bottenpanelen är stickad nedifrån och upp och sedan fastsydd. Man hade naturligtvis kunnat plockat upp maskor och stickat tvärtom- uppifrån och ned ist.




Undrars om man kan ha koftan om man träffar ngn som är superallergisk mot soya, när garnet innehåller soyaprotein?




söndag 11 september 2011

Krage med många möjligheter.

Neddragen så här funkar den nästan som en poncho.

Lite bättre ljus på denna bild,vilket faktiskt återger en rättvis bild av färgerna. Denna kommer att bli en favorit känner jag redannu. Jag älskarfärgerna! För en gång skull blev jag supernöjd med storleken också. Det gick åt 4 nystan.



måndag 5 september 2011

Jag har börjat på en tubkrage i denna hösthärliga färg(-erna). Garnet heter Julia och är ren ull, såklart. Vanlig resår, med stickor 6.

Ytterligare resårstickning. En enkel väst i ett stycke. Inspiration från Stikk, som har ett liknande mönster. Superenkel och snabbstickad.
Bara ett fyrkantigt stycke med hål för ärmarna.




Denna söta Pippimössa stickade jag förrförra veckan till en grannes tös. Flickan är 2,5 år och storleken är mittemellan baby och barn. Garnet är Tilda.