lördag 12 november 2011

Väldigt grått här just nu

Dettta ska bli en poncho. Modellen kommer att bli fyrkantig med krage. Jag har gjort en tidigare men med 3 flätor fram och då stickad i alpacca cotton från Rowan. Då skulle garnkostnaden bli 890 kr, men den här blir betydligt billigare. Garnet är ecoalpakka från Vikinggarn. Daisy säljer 100g för ca 85 kr. Hittils har jag gjort av med lite mer än 2 härvor. Köpte bara 3 så det blir till att köpa fler.

Ännu mer grått. Garnet är alpacca boucle .från Drops. Eget mönster. Jag funderar på att kanta längst ned med samma ljuslila som på ärmarna




Som det inte var nog med grått visar jag här tröjan som är stickad i garnet från Ullcentrum. Jag har glömt att fota den innan. Här ovan detaljbild på uddkanten som är länst ned på livet och även på ärmslutena. Det är bara att sticka 2 tillsammans och 1 omslag och sedan vika i hålkanten. Tröjan stickas ganska glest på stickkor 5,5 och sedan tvättad den och tumlas. Denkrymper då ihop och blev mjug och gosig och lite lite fluffig.












söndag 6 november 2011

Länge sedan nu

Men nu har jag äntligen fått tummen ur att blogga! Den här tog faktiskt en hel månad att göra, så jag har inte haft så mycket klart att visa. Den här är redan en storfavorit, sör den är verkligen jätteskön. Skönt med lång tröja som går ner en bit. Skulle kanske tom funka som klänning?