måndag 12 mars 2012

Klänningen ser inte mycket ut för världen liggandes. När jag strukit kanten nedtill läs blockat ska jag be mina barn fota. Jag fick korta av axlarna för det blev inte snyggt och då blev den redan förkortade klänningen lite väl kort. Om du ser ett varv som är lösare stickat än övriga varv vet jag vem ni kan tacka för det: Christoffer!

I väntan på inköpsresa in till stan för de rosa nystanen som saknades till koftan nedan, virkade jag denna. Det var riktigt roligt att virka. Det var länge sedan. Garnet köpte jag ju på rean på Bojans garn som nu stängt. Den kommer bli jättefin till jeans i sommar.



Hej hopp! Jag är tillbaka! Ibland gör jag fler saker parallellt och gdå blir allt klart på samma gång. Som nu: Först ut är denna kofta från boken "Dikt i maskor" av Hirsdal. Underbar bok f.ö. Jag har stickat den i Allino, som består av 50% bomull och 50% lin. Det var en jätterolig modell att sticka, men det blev en lite miss på garnågången. Jag köpte 10 nystan när jag var på Grötö förra året och när livet var klart fanns bara 1 nystan kvar :-( Tog mig raskt in till Strikk, som jag tror är enda återförsäljarna här i Göteborg. När ytterligare 1 nystan behövdes ringde jag in mitt kontonummer och jag slapp ta bilen in och betala parkering. (vilket kan vara svindyrt). DET var ialla fall supersmidigt. Allt som allt gick det åt 14 nystan, och koftan är stickadi 3,5. Denna bild utan blixt stämmer ganska bra överräns med vekligheten.
När jag går upp i vikt kommer eden att passa ännu bättre!